Atoy News

Tuoteuutisia

Atoy Automotive uudistaa aktiivisesti tuotevalikoimaansa. Valikoimmiimme on jälleen lisätty paljon uusia nimikkeitä sekä tehty tuotelinjapäivityksiä.

Tässä Atoy Automotiven viimeisimmät tuoteuutiset.

BGA- ohjaustehostimen pumput ja moniurahihnat    BGA-logo

BG Automotive on tunnettu autokomponenttien valmistaja; mm. jakoketju- ja jakohihnasarjoja, jako- ja moniurahihnoja, moottoritiivisteitä, termostaatteja, vesipumppuja jne. sekä autoteollisuudelle että jälkimarkkinoille.
Ohjelmassassamme on ollut mm. BGA:n jakoketjusarjoja, vesipumppuja ja termostaatteja. Nyt laajennamme BGA tarjontaa tuomalla markkinoille BGA-ohjaustehostimen pumput ja moniurahihnat.
BGA-ohjaustehostimen pumput ovat runkoveloituksettomia ja tehdasuusia. BGA-moniurahihnat tulevat täydentämään moniurahihojen tarjontaa edullisemmalla vaihtoehdolla. BGA-moniurahihnat seuraavat moniurahihnojen yleistä numerointia ja ne erottaa ”-2” loppuisesta tuotenumerosta; esim 6PK1070-2.
ATOY:n ohjelmassa on noin 100 BGA-moniurahihnaa.

Lisätiedot: Juha Hintikka, juha.hintikka@atoy.fi

Classic-voiteluaineet    CLASSIC Logo Schwarz Gelb

Classicilta on tullut uusia tuotteita ja pakkauskokoja. Classicin tuotelinjaa vahvistaa nyt 7 erilaista automaattivaihteistoöljyä. Muun muassa CVT vaihteistoille, ZF:n 6-vaihteiselle automaatille sekä jo vanhastaan tuttu DSG-vaihteistolle tarkoitettu vaihteistoöljy. Valikoimissa myös Mercedes Benzin 7-vaihteiselle laatikolle kaksi eri öljyä luokituksilla 236.14 ja 236.15.
Varastotuotteina myös DEXRON III laatuvaatimuksen täyttävät 2 erilaista vaihteistoöljyä. Uudempiin ja vähän jo ikääntyneempiin ajoneuvoihin. Luokitukset ja soveltuvuudet löydätte vaivatta Osalinkistä.

Myös moottoriöljyihin on saatu uusia tuotteita varastoon. PSA konsernin vaatimukset täyttävä matalatuhkainen ACEA C2 Classic Meduna PV 0W-30 moottoriöljy saatavilla 2 eri pakkauskoossa. Täyttää mm. PSA B71 2312 vaatimuksen sekä liudan muita. Uutuutena myös Classic Meduna PT 5W-30 D1G2 öljy on saapunut. Kyseinen voiteluaine edustaa GM:n uutta linjaa ja täyttää luokituksen DEXOS 1 Gen 2 joka on tällä hetkellä kasvavassa määrin vaatimuksena esimerkiksi Opelin bensiinimoottoreissa.

Oikean CLASSIC voiteluaineen kohdentaminen ajoneuvoon on nyt helpompaa kuin koskaan. Vaikkakin jo aikaisemmin on voitu yksilöidä oikea tuote luokitusten avulla Osalinkistä, niin nyt voitte käydä tarkastamassa oikean öljyn CLASSIC:in omasta Lubricant Advisorista.

Kyseessä ei ole rekisterinumeroon perustuva haku vaan merkki ja mallikohtainen apuväline. Tällä hetkellä kohdennuksen voi tehdä kolmella eri kielellä mutta ei vielä suomeksi. Sieltä löytyvät kaikki ajoneuvoon tarvittavat nesteet ja voiteluaineet.

Öljyvalitsimen löydätte osoitteesta: https://classic-oil.lubricantadvisor.com/

Lisätiedot: Lauri Illukka, lauri.illukka@atoy.fi

ElringKlinger-tiivisteet  ElringKlinger_logo

ElringKlingerin tiivistevalikoima on laajentunut tiivistesarjoilla ja akselitiivisteillä. Valikoimaa päivitetään aktiivisesti.

Lisätiedot: Tom Ekman, tom.ekman@atoy.fi

Kilen- ja Sachs -jouset   index   27_Sachs_Logo_press_image

Jousitusvalikoimaamme on laajennettu tuntuvasti Kilen- ja Sachs -tuotteilla. Valikoimaamme on lisätty tärkeimmät uutuudet kummaltakin toimittajalta.

Lisätiedot: Sampo Vaahtera, sampo.vaahtera@atoy.fi

 Lemförder-ohjauksenosat  Lemförder logo

Lemförder-ohjauksenosat on lisätty Atoyn valikoimaan. Tällä hetkellä Lemförder-alustanosia löytyy 150 erilaista tuotetta valikoimastamme. Alustanosien hinnasto on myös päivitetty.

Lisätiedot: Tom Ekman, tom.ekman@atoy.fi

Liqui Molyn TOPTEC-valikoimaan uusi moottoriöljy   LQM

Liqui Moly valikoimaan on tullut uusi, matalakitkainen TOPTEC 6300 0W-20 -moottoriöljy, joka täyttää Mercedes Benzin viimeisen vaatimuksen.

Luokitukset:
Viskositeettiluokka SAE 0W-20, ACEA C5, API SN, MB 229.71,JAGUAR / LAND ROVER STJLR.51.5122
Tuotetta on saatavana sekä 1L:n (LQM21216) että 5 L:n (LQM21217) kannuissa.

Liqui Moly on tuonut markkinoille uuden, päivitetyn version Gear Tronic II -täysautomaattisesta automaattivaihteistojen ATF-öljynvaihtolaiteesta.
Gear Tronic II:n avulla automaattivaihteiston vaihteistoöljyn samanaikainen tyhjennys ja täyttö onnistuu täysin automaattisesti. Kosketusnäyttö ja laitteen valikoiden käyttö on yksinkertaista ja selkeää. Asentajan työkuorman vähentämiseksi Gear Tronic II sisältää ajoneuvotietokannan. Se osoittaa, mitä vaihteistoöljyä kuhunkin ajoneuvoon on lisättävä ja kuinka paljon. Se helpottaa työtä ja estää virheitä sekä suojaa kalliilta reklamaatioilta.
Gear Tronic II sopii muuhunkin kuin vain öljynvaihtoon. Sen avulla voidaan huolehtia myös vaihteiston pesusta ja puhdistuksesta sekä hoitavien lisäaineiden lisäämisestä. Laite mahdollistaa näin korjaamoille myös lisäansaintamahdollisuuden. Uuden Gear Tronic II:n tuotenumero on LQM29066. Tutustu GearTronic II -esittelyvideoon tästä.

Lisätiedot: Lauri Illukka, lauri.illukka@atoy.fi

NB Parts GmbH – Uusi toimittaja jarrusatuloilleBestellung 2017-11000412

NB PARTS GmbH on vuonna 2008 Saksassa perustettu, jarruihin erikoistunut varaosien jakelija, valmistaja ja kunnostaja.
NB Partsin -jarrusatulat:

 • KAIKKI satulat ovat tehdasuusia, joten niissä ei ole runkoveloitusta
 • KAIKKI satulat sisältävät asennustarvikkeet

Valikoimaamme on lisätty noin 200 uutta jarrusatulaa, jotka osittain myös korvaavat olemassa olevia Brake Engineering ja DRI -jarrusatuloita.
Ensimmäiset satulat ovat saatavilla varastostamme, valikoimamme laajenee jatkuvasti.

Lisätiedot: Janne Hermansson, janne.hermansson@atoy.fi

Osram-autolamput   1280px-Osram_Logo.svg

Osramin Xenon-autolamppu NIGHT BREAKER LASER sekä Halogen-lamppu NIGHT BREAKER UNLIMITED poistuvat Osramin valikoimista syksyn aikana.  Ne korvataan Osramin uutuuslampuilla: XENARC NIGHT BREAKER LASER ja NIGHT BREAKER LASER 150%.

XENON: XENARC NIGHT BREAKER LASER

 • korvaa XENARC NIGHT BREAKER
 • 200% enemmän kirkkautta (NBU 70%)
 • 20% valkoisempi valo
 • jopa 250 m pitkä valokeila
 • valikoima D1S, D2S, D3S, D4S

HALOGEN: NIGHT BREAKER LASER 150%

 • korvaa NIGHT BREAKER UNLIMITED -autolampun
 • 150% enemmän kirkkautta (NBU 110%, NBL 130% )
 • 20% valkoisempi valo
 • Jopa 150 m pitkä valokeila
 • valikoima H1, H3, H4, H7, H8, H11, HB3, HB4

Lisätiedot: Vesa Moilanen, vesa.moilanen@atoy.fi

Vartan EFB-akkuvalikoima laajenee   Varta logo 2013

Vartan EFB-akkuvalikoimaan tulee uusia tuotteita:

 • N95 (EFB vaihtoehto H3:lle)
 • N65 (EFB vaihtoehto D47:lle)
 • N72 (EFB vaihtoehto E23:lle)
 • N85 (EFB vaihtoehto G7:lle)

Lisäksi Vartan EFB-akuissa tapahtuu seuraavat muutokset:

 • D53 –> N60
 • E45 –> N70
 • F22 –> N80

Vartan EFB-akku on tarkoitettu käytettäväksi perustason Start-Stop -järjestelmien kanssa. Siinä on kaksinkertainen syklikestävyys verrattuna perinteisiin Varta-akkuihin. Se onkin erinomainen vaihtoehto, jos autossa on perinteinen happoakku (SLI) ja paljon syklistä kuormaa, kuten Webasto yms.

Uudet mallit löytyvät Osalinkistä Varta lyhytkoodilla.

Lisätiedot: Vesa Moilanen, vesa.moilanen@atoy.fi