Atoy News

Bridgestone ja Firestone menestyivät testeissä

BRIDGESTONE TURANZA SAI TM-TESTISSÄ 5 TÄHTEÄ!

Turanza T005 sai Tekniikan Maailman 5/2018 kesärengasvertailussa viisi tähteä ja sijoittui viidenneksi. Viiden kärkirenkaan tuloksissa oli erittäin pienet erot. T005 oli parhaimmillaan märällä kelillä: se oli testin paras ajettavuudessa ja ajettavuuspidossa märällä. Lisäksi se oli melutasoltaan hiljainen ja sillä oli testin pienin vierintävastus; molemmista se sai täydet 10 pistettä.

Onnistuminen sekä pidossa että vierintävastuksessa on lehden mielestä merkki rengasvalmistajan osaamisesta: “Tämänvuotinen testi osoitti, että renkaaseen on mahdollista rakentaa sekä huippuluokan märkäpito että pieni vierinvastus. Se on hatunnoston arvoinen suoritus ja osoitus valmistajan osaamisesta.”

Tässä vielä lehden kommentteja:
Ajo märällä: ”Bridgestone on rauhallinen ajettava, ja takarenkaiden pito säilyy väistöissä hyvin.”
Ajo kuivalla: ”Kuivalla Bridgestone on looginen ajettava ja ohjautuu varmasti.”
Talous ja mukavuus: ”Bridgestonen vierinvastus on poikkeuksellisen matala. Rengas on myös hiljainen.”

TuranzaT005

TESTIVOITTO FIRESTONEN ROADHAWKILLE TUULILASIN VERTAILUSSA

Firestone Roadhawk nappasi testivoiton Tuulilasin rengasvalmistajien “kakkosmerkit” kesärengasvertailussa 03/2018. Se sai kiitosta etenkin märän kelin suorituskyvystä. Lehden mukaan Roadhawkin ominaisuudet ovat hyvällä tasolla myös kaikilla muilla osa-alueilla.

Kuten lehdessäkin todettiin, sadekeli erottelee hyvät renkaat huonoista kuivaa keliä selvemmin. Roadhawk oli suoravesiliirtokokeen paras, kaarrevesiliirrossa ja märkäympyrällä Roadhawk oli selkeä kakkonen. Märkäkäsittelyradalla Roadhawk oli toiseksi nopein.

Kuivalla asfaltilla Roadhawkin jarrutusmatkat olivat toiseksi lyhyimmät. Erot parhaan ja huonoimman renkaan välillä olivat huimat; parhaan renkaan ollessa jo pysähtynyt, heikoimmalla oli vielä vauhtia jäljellä 33,4 km/h. Ero oli vielä suurempi märällä alustalla.

Firestone Roadhawk