Atoy News

Eliksiiriä ajoneuvoille

csm_LIQUI-MOLY-Motoroel_218db92c50

Moottori on auton sydän. Moottoriöljy sen verta. Ja öljy ei ole pelkkää öljyä. Moottorit kehittyvät hurjaa vauhtia, ja samalla kasvavat myös öljyille asetettavat vaatimukset. Nykyaikaisen öljyn on osattava tehdä paljon muutakin kuin vain voidella ja jäähdyttää. Sen on toimittava kunnolla myös korkeissa lämpötiloissa ja paineissa. Sen on puhdistettava moottori palamisjätteistä, kulumishiukkasista, hapoista, vedestä ja polttoainehiukkasista. Sen on suojattava moottoria korroosiolta ja taattava sen tiiviys. Modernit moottoriöljyt ovat erityisesti tietyille automalleille kehitettyjä teknisesti kehittyneitä tuotteita – varsinaisia räätälöityjä varaosia. Sen vuoksi autonvalmistajat antavat hyväksyntänsä ainoastaan valikoiduille öljyille.

LIQUI MOLYn valikoimassa on sopiva moottoriöljy maailman jokaiselle tiellä liikkuvalle ajoneuvolle. LQM moottoriöljyillä on monien saksalaisten ja muunmaalaisten autonvalmistajien hyväksynnät, ja ne täyttävät tuottajien vaatimukset. Ja öljyissä on eroa, vaikka niillä olisikin samat hyväksynnät. Valmistajan hyväksyntä tarkoittaa, että öljy täyttää tietyt minimivaatimukset.

Moottorin lisäksi myös ympäristö kiittää, sillä LIQUI MOLYn alhaisen viskositeetin öljyt säästävät sekä öljyä että polttoainetta. Kun polttoainetta kuluu vähemmän, ympäristöön vapautuu vähemmän hiilidioksidia. Pidemmät öljynvaihtovälit vähentävät jäteöljyn määrää. Öljypakkauksemme on valmistettu PE-muovista, joten ne ovat kokonaisuudessaan kierrätettävissä.